POLIKLINIKA ZA LABORATORIJSKU IMUNOLOGIJU I MEDICINSKU BIOKEMIJU

KRBAVSKA 11, 10000 Zagreb
Tel: 01/410 3100, 01/410 3102
Fax: 01/410 3101

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  
  • header2.jpg
  • header3.jpg
  • header4.jpg
  • header5.jpg
  • header6.jpg
  • header7.jpg
  • header8.jpg

Nalazite se na stranici :

DIJAGNOSTIKA

DIJAGNOSTIKA se provodi od 07.00 – 18.00 sati od ponedjeljka do petka a subotom 08.00 – 12.00

  • Filters
Price: 240,00 Kn

Vidi:

 INDIKATORI  OKSIDATIVNOG STRESA – 80HDG  U SERUMU

 

Jedinica:

ng/mL

 

Referentni interval:

Vrijeme određivanja Nalaz je gotov isti dan
Materijal za analizu: Urin
Category: Virusi ostali

Opća informacija:

Influenza virus pripadaju orthomyxovirusima. RNA virusi          

Oni se dijele na tri tipa A, B i C.

 

Klinička informacija – indikacija:

Virusi influenze izazivaju akutnu, lako prenosivu, tešku i kratkotrajnu bolest.  Poćinje obično  općim simptomima poput vručiće, malaksalosti, glavobolje bolima u mišićima te drugim znakovima teške toksemije. Popuštanjem ovih općih simptoma nastupaju respiratorni simptomi a respiratorni trakt je  glavno mjesto infekcije. Uz ove simptome bolesti tijekom influenze mnogi bolesnici se tuže na jake glavobolje, smušenost, pospanost, klonulost i nemoć. Može doći do povračanja i proljeva. Mogu se pojaviti i drugi simptomi. Ova bolest može biti pračena i nizom komplikacija od kojih je najčešća i najteža  pneumonija. Ona obično nastaje kao posljedica sekundarne bakterijske infekcije. Najopasniji oblik pneumonije posljedica je istodobne virusne i bakterijske infekcije. Uz opisano moguće su i koplikacije poput encefalitisa, miokarditisa i miozitisa. Ovom teškom obliku pneumonije posebno su sklone mlađe osobe, djeca i muškarci srednje dobi te alkoholičari kao i osobe sa smanjenom kardiopulmonalnom  i drugom otpornošću organizma. 

 

U krvi je moguće detektirati antitijela na Influenza A i B virus IgM, IgG i IgA razreda razreda 

 

Opširnije vidi:

VIRUSI OSTALI, BAKTERIJE, PARAZITI, GLJIVICE

 

 

Jedinica:

OD index 

 

Referentni interval:

Vrijeme određivanja Nalaz je gotov isti dan
Materijal za analizu: Serum
Category: DIJAGNOSTIKA
Price: 360,00 Kn

Vidi:

DIJAGNOSTIKA IZ STOLICE       

IMUNODEFICIJENTNA STANJA

IgA  ANTITIJELA U SLINI   (SALIVATORNI  IgA)

IgA  ANTITIJELA U STOLICI  ( SEKRETORNI  IgA)

 

Jedinica:

OD index 

 

Referentni interval:

 

 

Priprema

Uzorak stolice, veličine zrna graška, stavlja se u odgovarajuću posudicu koja ima s unutarnje strane poklopca malu žličicu. Takvu posudicu možete nabaviti u ljekarni ili kod nas u laboratoriju Poliklinike

Vrijeme određivanja Nalaz je gotov isti dan
Materijal za analizu: Stolica
Price: 320,00 Kn

Vidi:

IMUNODEFICIJENTNA STANJA – IgA DEFICIJENCIJA

BILJEZI STRESA -  IMUNOLOŠKA OSNOVA

DIJAGNOSTIKA IZ STOLICE

DIJAGNOSTIKA IZ SLINE

 

Jedinica:

U/mL

 

Referentni interval:

Vrijeme određivanja Nalaz je gotov isti dan
Materijal za analizu: Slina
Category: DIJAGNOSTIKA
Price: 210,00 Kn

Opća informacija

Tumorski biljeg

 

Klinička informacija

Nalazi se kod tumora: prostata                        

 

Opširnije vidi: 

TUMORI

 

Jedinica:

 ng/ml

 

Referentni interval:

Vrijeme određivanja Nalaz je gotov isti dan
Materijal za analizu: Serum
Category: DIJAGNOSTIKA
Price: 85,00 Kn

Opća informacija                                                                                                                                

Inzulin je glavni hormon odgovoran za kontrolu metabolizma glukoze.

 

Klinička informacija 

Inzulin stvaraju β stanice Langerhansovih otočića.

Sekrecija inzulina je uglavnom kontrolirana  koncentracijom glukoze u plazmi. Funkcije ovog hormona su brojne u metaboličkim procesima. Glavna mu je funkcija u kontroli uzimanja i korištenja glukoze u perifernom tkivu.

Povišena koncentracija inzulina  nalazi se u pretilih osoba, bolesnika s Cushing-ovim sindromom, akromegalijom, inzulinomom,  hipertireozi i primjeni oralnih kontraceptiva.

Njegova je koncentracija smanjena u dijabetes melitusu.

 

Opširnije vidi u: 

HORMONI

 

 

Jedinica:

ng/L

 

Referentni interval:

Vrijeme određivanja Nalaz je gotov isti dan
Materijal za analizu: Serum
Category: DIJAGNOSTIKA
Price: 20,00 Kn

Opća informacija

Pod terminom Indeks ateroskleroze podrazumjevamo procjenu rezultata  različitih koeficijenata serumske koncentracije ukupnog kolesterola, triglicerida, HDL kolesterola, LDL kolesterola te omjera HDL-kolesterola/ukupni kolesterol i LDL/HDL. 

Taj indeks može poslužiti kao indikator rizika razvoja ateroskleroze i njegovih posljedica prije svega kardiovaskularnih oboljenja

 

 

Jedinica:

 

Referentni interval:    

 

Napomena:

Za ovu pretragu se mora biti natašte

Vrijeme određivanja Nalaz je gotov isti dan
Materijal za analizu: Serum
Category: DIJAGNOSTIKA

Opća informacija  

Intolerancija na hranu je štetna (škodljiva) reakcija po zdravlje osobe i može dovesti do velikog broja smetnji na nizu organskih sustava tijela (više vidi:  INTOLERANCIJA NA HRANU – TABLICA  SIMPTOMA PO ORGANSKIM SUSTAVIMA)

Neadekvatna reakcija na unos hrane u organizam  može biti posljedica imonoloških zbivanja  ali i nedostatka nekih enzima koji su važni u probavi hrane.

U prvu grupu – grupa imunoloških zbivanja spada alergija i intolerancija na hranu.

Kod alergije imunološki proces se zbiva preko antitijela IgE razreda  i taj proces (alergijska reakcija) je brz i može se odvijati za par minuta nakon susreta sa alergenom

Kod intolerancije na hranu  imunološki proces se zbiva preko antitijela IgG razreda  i taj proces je sporiji i može se odvijati  satima pa i tjednima nakon unosa hrane koja se ne podnosi       U drugu  grupu – grupa nedostatka nekih probavnih enzima spada uglavnom deficit  laktoze i manjak enzima glukoza-6-fosfat dehidrogenaze.   

 

Opširnije vidi: 

POSEBNE PRETRAGE

INTOLERANCIJA NA HRANU – TABLICA  SIMPTOMA PO ORGANSKIM SUSTAVIMA)

 

Testiranje intolerancije na hranu uključuju grupe namirnica od manjeg broja do 

većih: 20 – 24 - 88   

 

PANELI TESTIRANJA NA MOGUĆU INTOLERANTNU HRANU

                                                               

Panel 1  20 antigena hrane

  1. Jaje (bjelanjak)                                      11. Celer.

  2. Kravlje mlijeko                                     12  Soja

  3  Bakalar                                                  13. Mrkva

  4. Pšenično brašno                                    14. Rajčica

  5. Raženo brašno                                       15. Lješnjak

  6. Ječmeno brašno                                     16. Kikiriki

  7  Narandža.                                              17. Curry

  8. Banana                                                   18. Papar  

  9. Kivi                                                       19. Sezam

10  Jagoda                                                   20. Svinjetina

 

Panel 2   24 antigena hrane

  1. Jaje (bjelanjak)                                      13 .Soja

  2. Kravlje mlijeko                                     14  Mrkva

  3  Bakalar                                                  15. Rajčica

  4. Pšenica                                                  16. Češnjak

  5. Raž                                                        17. Lješnjak

  6. Ječam                                                    18. Kikiriki

  7. Riža                                                       19. Curry

  8. Narandža                                               20. Papar

  9. Banana                                                   21. Sezam

10. Kivi                                                       22. Pekarski kvasac

11. Jagoda                                                   23. Svinjetina

12. Celer                                                      24. Govedina   

 

 

 

 

 

 

Panel 3   88  antigena hrane 

  1. Janjetina                                 31. Limun                   61. Kupus

  2. Govedina                               32. Ananas                  62. Bosiljak

  3. Svinjetina                               33. Banana                  63.Curry

  4. Piletina                                   34. Datulja                  64. Kopar

  5.Puretina                                   35. Kivi                       65.Peršin

  6. Bakalar                                   36. Dinja                     66.Pepermint

  7. Pastrva                                    37. Mango                  67.Kim

  8. Losos                                      38. Breskva                68. Papar

  9. Sardina                                   39. Malina                  69. Timijan

10  List                                         40. Komorač              70. Cimet

11, Tuna                                       41. Krastavac             71. Kava

12. Škamp                                    42. Paprika                 72.Kakaovac

13. Kazein                                    43. Šparoga                73. Crni čaj

14. Kravlje mlijeko                      44. Špinat                   74.Pekarski kvasac

15. Ovčje mlijeko                        45. Rajčica                  75. Heljda

16. Kozje mlijeko                        46.Tikvica                   76. Proso

17. Camembert (sir)                    47. Mrkva                    77. Kukuruz

18. Parmezan                               48. Krumpir                 78. Riža

19. Roquefort (sir)                       49.Češnjak                  79. Raž

20. Jaje (žumanjak                       50.Hren                       80. Pšenica

21, Jaje (bjelanjak)                       51.Rotkvica                 81.Senf

22, Jabuka                                    52. Celer                      82. Sezam

23. Kruška                                    53.Luk                         83. Kikiriki

24. Trešnja                                   54. Grah (string)          84.Lješnjak

25. Šljiva                                      55. Grah                       85. Kokos

26. Grožđe (bijelo/crno)              56.Grašak                     86. Badem

27. Jagoda                                    57. Leča                       87. Pistacija

28. Malina                                    58.Soja                        88. Orah

29  Grejp                                      59.Gljive  

30. Naranča                                  60.Cvjetača

Materijal za analizu: Krv

Online posjetitelji

We have 103 guests and no members online